Nieuwtjes
Het laatste nieuws vind je hier

Algemene Leden Vergadering Zonnemaatje is gehouden op 26 juni 2023
De 4e Algemene ledenvergadering was “live” op maandag 26 juni 2023 bij gemeenschapshuis d’n Domp in Haaren. Het concept-verslag kun je hier lezen. Na afloop van de vergadering verzorgde ons lid Jacob van Kokswijk een lezing die je onder deze link kunt nalezen. Tijdens de lezing gaf hij enkele praktische tips die geld besparen of waarmee je geld kunt verdienen.

Zonneblaadje weer verschenen in januari 2023
Via deze link kun je het laatste Zonneblaadje lezen met informatie over:
– de energetische opbrengst in 2023
– de gevolgen van de onrust op de energiemarkt
– beschikbaarheid van certificaten bij Zonnemaatje Nemerstroom
– de bestuurssamenstelling en projectgroepen met een oproep met ons mee te doen

Inschrijving project Zonnemaatje Duinboeren succesvol afgerond
Vanaf maandag 7 november kun je inschrijven op het eerste project van Zonnemaatje Duinboeren. Informatie vind je op de projectpagina van dit project. De inschrijving is succesvol verlopen. Op 21 december kon worden vermeld dat voor alle 1.800 zoncertificaten inschrijvingen zijn gedaan en dat op alle vier de postcoderozen volledig is ingetekend.

Eerste uitbetalingen energiebelasting gemeld vanaf medio week 34
Vanaf 23 of 24 augustus bereiken ons berichten van onze certificaathouders dat zij bericht hebben ontvangen van hun energieleverancier (bijvoorbeeld ENGIE en Greenchoice) hoeveel energiebelasting zij over 2021 mogen terug ontvangen. Als u na 1 september nog niets heeft gehoord verzoeken wij u een berichtje te sturen naar welkom@zonnemaatje.nl, zodat we contact kunnen opnemen met energieleveranciers waarbij de vertraging groter is dan verwacht.

Nieuws over migratie naar Econobis
Econobis is het ICT-platform waarin onder andere de ledenadministratie van Zonnemaatje wordt bijgehouden. Het is het nieuwe ICT-platform en de vervanger van Zon op Nederland. Lies hier voor meer informatie.

Volgende Algemene Leden Vergadering
We vragen onze leden (certificaathouders) om dinsdagavond 21 juni om 19.30 uur te reserveren voor de 3e ledenvergadering. We stellen dan o.a. de bestemming van de elektriciteitsopbrengst over 2021 aan de orde. Deze ledenvergadering zal online plaatsvinden. Leden krijgen een uitnodiging via MS-Teams. De agenda en stukken mag je verwachten rond 7 juni.

Kick-Off Zonnemaatje Duinboeren
Op 9 december 2021 vond de Kick-Off plaats van het 2e Zonnemaatje project: Zonnemaatje Duinboeren. De aftrap was een waardevolle en een mooie mijlpaal: in klein gezelschap hebben de betrokkenen met elkaar kennisgemaakt onder het genot van koffie met een Helvoirtse Leijer. Deelnemers hebben informatie gedeeld en hebben aan het eind met elkaar geproost met een Helvoirts kruidenbittertje. Klik door naar deze pagina om meer te lezen.
Via deze link kun je ook de eerste nieuwsbrief van Zonnemaatje Duinboeren lezen.
De tweede nieuwsbrief kun je lezen onder deze link.
In april 2022 is de derde nieuwsbrief uitgebracht. Die kun je lezen onder deze link.

Verlaging energiebelasting?
Leden vragen naar de gevolgen van de kabinetsplannen uit oktober 2021 om de energiebelasting in 2022 te verlagen. We hebben hier het antwoord geschreven, dat tevens is opgenomen bij de veel gestelde vragen.

Nieuwsbrief
Cooperatie Zonnemaatje heeft een eigen nieuwsbrief waarin berichten worden gedeeld voor iedereen die de Cooperatie een goed hart toedraagt.
Onze nieuwsbrief heet het “Zonneblaadje”.
Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief (zie de laatste regel op deze pagina).

Of je kunt de meest recent verschenen nieuwsbrieven hieronder lezen.

Je kunt onze nieuwsbrief hier lezen. Met informatie over: – de energetische opbrengst in 2023 – de gevolgen van de onrust op de energiemarkt – beschikbaarheid van certificaten bij Zonnemaatje Nemerstroom – de bestuurssamenstelling en projectgroepen met een oproep met ons mee te doen

Lees hier het Zonneblaadje van decemberWil je onze nieuwsbrief, het Zonneblaadje, ook ontvangen? Dan kun je je inschrijven via dit formulier.