Onze projecten

Onder de naam Zonnemaatje is tot nu toe één project gerealiseerd en in bedrijf:

Zonnemaatje Nemerstroom

Onder de naam Zonnemaatje worden vergelijkbare zonneprojecten ontwikkeld.

Sinds 8 december is een nieuw Zonnemaatje project gestart

Zonnemaatje Duinboeren 

U kunt uw interesse voor Zonnemaatje Duinboeren nu al kenbaar maken via een e-mail aan duinboeren@zonnemaatje.nl , onder vermelding van uw naam, volledige adres (met postcode en woonplaats) en telefoonnummer.
Wilt u tegelijk ook vermelden of u de nieuwsbrief wel/niet wilt ontvangen en zo ja op welk adres? Dan kunnen wij u op de hoogte houden van de voortgang.

Als over nog meer projecten informatie beschikbaar komt dan zullen nieuwe project(initiatiev)en op deze pagina worden vermeld.

Tevens vermelden we dan hoe u daarvoor kunt inschrijven.

Zonnemaatje Nemerstroom

De zonneweide ligt op het terrein van de rioolwaterzuivering van Waterschap de Dommel in Haaren. De naam Nemerstroom is gekozen omdat de zonneweide grenst aan het stroomgebied van de Nemer. Deze beek slingert over het naburige landgoed Nemerlaer, vlak langs de zonne-installatie die stroom opwekt.

Onderstaand filmpje geeft een korte indruk hoe de beek de Nemer stroomt.

De Nemer

Rondom het terrein van de zuiveringsinstallatie en het zonneveld kun je prachtige wandelingen maken in de natuur.
Het onderstaande kaartje helpt om m.b.v. de wandelknooppunten een route samen te stellen. Het zonnepark ligt tussen de knooppunten 36 en 40 langs de groen-witte route.

.

Het zonnepark is eind 2020 gebouwd. Het werk is op 16 november begonnen. Zo’n 2 weken later waren alle 1920 zonnepanelen geplaatst op de metalen staanders die in het veld zijn geplaatst. Vlak voor de Kerstdagen 2020 is het zonnepark technisch in gebruik genomen en is de eerste stroom geleverd aan het openbare elektriciteitsnet.
Begin 2021 stond in het teken van afwerking op locatie en het afwerken van laatste technische details.  
De twee foto’s hierna zijn op 27 november 2020 genomen: 

Zonnemaatje Nemerstroom werkt volgens de wettelijke “Regeling Verlaagd Tarief”, ook wel PostCodeRoos (PCR)-regeling genoemd. Je leest er alles over op de pagina Hoe werkt het?

Mensen die wonen in de volgende postcodegebieden kunnen meedoen:
Biezenmortel 5074; Haaren 5076; Drunen 5151; Vlijmen 5251; Vught 5261, 5262 en 5263; Cromvoirt 5266; Helvoirt 5268, Boxtel 5282; Esch 5296.

Het postcodegebied bestaat uit twee postcoderozen: Project Nemerstroom 1 en Project Nemerstroom 2, met dezelfde voorwaarden en rendementen.

Opweklocatie
RWZI Waterschap De Dommel,
Oisterwijksedreef 1b
5076 NA Haaren
Partners
Huis en Omgeving in Transitie (HOT), Vughtse Energie Transitie (VET) en Waterschap de Dommel
Uitvoerder
Hoppenbrouwers Techniek
Afnemer stroom
Engie
Administratie
Zon Op Nederland

Enkele cijfers over het project Nemerstroom:

  • 1920 zonnepanelen
  • Oost-West opstelling
  • 2103 certificaten van 250 kWh
  • € 262,- per stuk
  • Jaarproductie installatie 525.750 kWh

Certificaathouders kunnen via hun gebruikspagina van Zon op Nederland specifieke gegevens inzien, details wijzigen en informatie opvragen.

Alle informatie over het project is samengebracht op de pagina Achtergronddocumentatie.
De veelvoorkomende vragen van certificaathouders vind je hier.

Informatiebrochure Deze is verstrekt aan iedereen die zich heeft ingeschreven als certificaathouder. Je vindt hierin alle benodigde zakelijke en financiële informatie

Partners


Zonnemaatje wachtlijst

Je kunt je ook inschrijven voor Zonnemaatje wachtlijst. Dit is geen “echt” project, maar wél de manier om er snel bij te zijn wanneer er nieuwe projecten in uitvoering komen. Wanneer je jezelf hiervoor aanmeldt kom je – op volgorde van inschrijfdatum – op deze lijst te staan. Als er een nieuw project is kun je je met voorrang inschrijven. Via het “Zonneblaadje” (onze nieuwsbrief) blijf je op de hoogte van ontwikkelingen.

Wil je inschrijven? Ga dan naar de pagina Contact.